kärlek

vad är kärlek? vad är livet med och utan kärlek? finns det oäkta kärlek utan känslor? finns det starkare och svagare kärlek? matriel kärlek?

Kärlek är, till skillnad från t.ex tid, inte en illusition skapad av människan. Kärlek är en känsla! En känsla som även de mest känslokalla människor har i sig.

Att hålla en sådan komplicerad sak som kärlek inom sig är som att ta död på sig själv. Vi människor har ett inre behov utav att uttrycka kärlek, även fast det inte alltid blir som vi vill att det skulle bli. Ett exempel är att du säger åt din polare att inte knarka för det är inte bra, varken för den psykologiska- eller fysiska hälsan. Detta sa du i ren omtänke för du ville din vänn väl. Man kan väl säga att det är en sorts kärlek, att ta hand om sin kompis. Omtänksamhet.

Matriel kärlek finns väl också eller? Små barn somnar ofta när dem håller om sitt kramdjur som de inte kan vara utan. Det är väl en sorts kärlek de med? Att ha starka känslor för matriella föremål tror jag att de flesta har. Det finns säkert ett speciellt fotografi som man absolut inte vill förstöra, eller ett halsband som betyder lite mer än alla andra halsband. Kanske fick du det av en väldigt speciell person, eller det kanske är den sista presenten du fick av din farmor innan hon dog.

Men den "levande" kärleken då? Javisst, jag pratar om den där väldigt speciella varma känslan i magen som vi får bara genom att titta på en annan person. Det pirrar till litegrann, vi blir röda om ansiktet, orden verkar fastna i halsen då man försöker säga hej. Man står i förundran och funderar om personen i frågan gillar än eller inte. De flesta förknippar kärlek mellan två personer och visst, det gör jag med! Kärlek finns överallt! Mellan personer av olika kön, mellan dem me samma kön. Kärlek som kärlek. Vissa politiker menar att homosexuella bör få gifta sig för att kärlek står över lagen. Gör den det? Är kärlek så mäktigt att den kan trotsa lagarna som byggs upp för att få ett samhälle att fungera? Ja, kanske den gör det. Vem är jag att dömma det?

Kan kärlek missbrukas? Ja! allt kan missbrukas, men det betyder inte att kärlek bör få lagar över sig som att älska någon vore förbjudet. kärlek är ett behov människor har och det är  väldigt få som motsätter sig detta. Om man någon gång skulle förbjuda känslor så skulle det få förödande konsekvenser. Det vet dem flesta då man känner en viss sak för en person men denna person kan ej svara på dina känslor. Hjärtat går i tusenbitar och det gör ont inombords. Det är vad som skulle hända om kärlek vore förbjuden. Ut liv utan känslor, det är som en bomb som tickar och väntar på att smälla av.

Håll inte kärlek inom dig! släpp den lös! Visa omgivningen vad du tycker och tänker! Kärlek leker aldrig med någon annans känslor, bara visar rätta vägen! Jag har iaf tur i kärlek.

Kommentarer
Postat av: Katrin

Jätte fint och smart skrivet gumman :)
Du har helt rätt!


Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?

Kommentar: